S klikom na gumb "Razumem" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov.

DAES/ÖGA konferenca - navodila avtorjem in predstavljalcem

Spoštovani avtorji,

iskreno se zahvaljujemo za vaš prispevek k programu konference DAES/ÖGA! Skupaj smo sestavili program dogodka, ki udeležencem in spletnim obiskovalcem daje vpogled v aktualno raziskovalno in strokovno delo agrarnih ekonomistov v naši regiji in spodbuja kakovostno javno razpravo o aktualnih ekonomskih in organizacijskih izzivih kmetijstva, agroživilstva in podeželja.

Rezultati vaših raziskav bodo v obliki (recenziranih in revidiranih) kratkih prispevkov objavljeni v zborniku konference. V tem prispevku pa vas kontaktiramo z nekaterimi navodili in smernicami glede vaše predstavitve na konferenci ter morebitne diseminacije predstavljenih del v obliki znanstvenih člankov v mednarodnih revijah.

V zvezi s predstavitvijo vaših del na konferenci DAES/ÖGA tri prošnje:

  1. Prosimo, da potrdite predstavitev svojih prispevkov organizacijskemu odboru konference. Prosimo, da nam do ponedeljka, 12. septembra, pošljete kratko potrditveno sporočilo na elektronski naslov društva (daes@daes.si) z navedbo imena predavatelja(-ev) na konferenci.
  2. V izogib nepotrebnim zamudam in tehničnim težavam na sami konferenci vas vljudno prosimo, da svoje predstavitve pripravite vnaprej in jih do ponedeljka, 19. septembra, pošljete na daes@daes.si. V primeru, da je predstavitev preobsežna za pošiljanje po e-pošti, lahko uporabite eno od spletnih aplikacij za prenos podatkov, kot je npr. WeTransfer.
  3. Ko pripravljate prosojnice in spremno besedilo, prosimo, da načrtujete 15-minutno trajanje vaše predstavitve. To bo omogočilo dovolj časa za razpravo med dodeljenim časovnim okvirom vaše seje.

To priložnost izkoriščamo tudi za vaš razmislek o tem, da vaše prispevke na konferenci DAES/ÖGA predstavite tudi v obliki znanstvenih člankov. Glede na geografski in tematski obseg predstavljenih prispevkov ter v skladu z dolgoletno prakso konferenc ÖGA, bo revija Austrian Journal of Agricultural Economics and Rural Studies pripravila posebno izdajo z izbranimi prispevki s konference. Vljudno vabljeni k razmisleku o pripravi prispevka za 32. številko AJARS! Rok za oddajo je 5. januar 2023.

Prejeli smo tudi prijazno povabilo k sodelovanju v odprto dostopni reviji Evropskega združenja agrarnih ekonomistov QOpen. To povabilo je izvrstna priložnost za prispevke s širšo mednarodno relevanco pomenom dosežejo širše bralstvo. Po priporočilu uredništva revije QOpen, nameravamo zbrati in predložiti prispevke, predstavljene na konferenci DAES/ÖGA in jih predložiti reviji v obliki posebne izdaje QOpen. Interni rok za sprejem vaših prispevkov je 30. november 2022.